T 088 – 006 25 00

Duurzaamheid en betrokkenheid

Duurzaamheid, persoonlijke betrokkenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen – MVO – zijn voor ons belangrijk. We willen graag dat onze diensten voor gebouwveiligheid een positieve bijdrage leveren aan mensen en aan duurzaam ondernemerschap. Daarom zorgen wij graag voor werk en opleiding voor mensen die wat minder makkelijk aan het werk komen. Daarnaast voelen we ons verantwoordelijk om de milieu-impact bij de aanleg en het beheer van waterinstallaties en andere gebouwinstallaties zoveel mogelijk te verminderen.

 

Mensen weer aan het werk helpen

Waar mogelijk zetten wij medewerkers in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van training, opleiding en stage, bieden we mensen de kans om weer aan het werk te gaan.

 

Dit kunnen cliënten zijn van een zorginstelling met een fysieke of psychische beperking, mensen die boventallig zijn geworden of al wat ouder zijn. Hiervoor werken we nauw samen met verschillende regionale sociale werkplaatsen en jobcenters voor de GGZ. Zodat mensen de juiste begeleiding krijgen om van hun nieuwe leer- of werkplek een succes te maken.

 

Heeft u interesse voor uw cliënten of zorginstelling? Er zijn bij AquaServa diverse mogelijkheden!

  • Leer-werktrajcten in een BBL-opleiding tot monteur of loodgieter.
  • Monsternemers om watermonsters te nemen.
  • Koeriers voor het vervoeren van monsters naar de laboratoria.
  • Assistent-beheerders, bijvoorbeeld om te assisteren bij het spoelen en registreren van tappunten.

 

Duurzaam ondernemen

Eigenlijk zit duurzaamheid en aandacht voor het milieu, altijd al verweven in onze hele bedrijfsvoering. Omdat wij echt een verschil willen maken.

 

Zo kijken we in onze projecten altijd naar water- en energiebesparende maatregelen. Onze adviseurs, inspecteurs of monteurs komen bij u langs in een zuinige of hybride auto. Bovendien wonen onze medewerkers verspreid over heel Nederland om het woon-werkverkeer zo veel mogelijk te beperken. Door training en bijscholing zijn onze mensen multi-inzetbaar. Zo kan iemand in één werkbezoek meerdere taken uitvoeren en ook op die manier kilometers besparen.

 

Tot slot vermijden we onnodig gebruik van chemische middelen. Is het nodig om uw leidingen te desinfecteren? Dan zullen we altijd eerst proberen om dit thermisch te doen. Is het toch nodig om een chemisch desinfectiemiddel te gebruiken? Dan nemen we hiervoor alleen middelen met een certificaat. Ook worden de jerrycans teruggebracht naar de leverancier voor hergebruik.

 

AquaServa Waterfonds

Hier in Nederland vinden we het vanzelfsprekend dat er altijd veilig en schoon drinkwater uit de kraan komt. Maar veel mensen in de wereld hebben geen toegang tot gezond drinkwater. Daarom heeft AquaServa een eigen waterfonds opgericht. Een deel van onze omzet zal jaarlijks in dit fonds worden gestopt. Met dit fonds verstrekken we microkredieten aan kleine, lokale projecten en ondernemers op het gebied van waterveiligheid. Dit doen we in landen waar er een tekort is aan drinkwater.