T 088 – 006 25 00

Keepklepcontrole

Jaarlijks verplichte keerklepcontrole van uw drinkwaterinstallatie

Onderdeel van goed beheer is het jaarlijks controleren van alle keerkleppen in uw drinkwaterinstallatie. Als keerkleppen niet meer werken, kan er vervuild water terugvloeien in de installatie en deze besmetten. Met alle gevolgen van dien. Periodieke controle zorgt ervoor dat uw drinkwaterinstallatie schoon blijft. De overheid stelt jaarlijkse controle van keerkleppen dan ook verplicht in de NEN1006 en het Waterwerkblad 1.4 G.

 

Wat is een keerklep?

Bij nagenoeg alle apparaten die rechtstreeks zijn aangesloten op een waterleidingsinstallatie, zoals een koffiemachine, vaatwasser en brandslaghaspel, hoort een keerklep te zitten. De keerklep zorgt ervoor dat vervuild water niet terug kan stromen in de waterleiding. Zo wordt voorkomen dat verontreinigd water, van bijvoorbeeld de vaatwasser, in de drinkwaterleiding komt.

AquaServa Waterveiligheid Keerklepcontrole new
AquaServa Waterveiligheid Keerklepcontrole

Wat houdt een keerklepcontrole in?

AquaServa is marktleider op het gebied van keerklepcontroles en heeft alle technische hulpmiddelen om de controles efficient uit te voeren. De volgende werkzaamheden vallen onder het uitvoeren van een keerklepcontrole:

  • Indentificeren van de keerklep
  • Beoordelen of het juiste type keerklep is toegepast
  • Controleren of de keerklep op de juiste plaats gemonteerd is
  • Controleren of de keerklep goed werkt en water niet terug kan stromen in het leidingnet
  • Indien nodig aanbrengen van eenmalige voorzieningen ten behoeve van de controle
  • Opstellen van een rapportage.

 

Met een sticker wordt aangegeven dat de keerklep is gecontroleerd. Van de controles ontvangt u een duidelijke rapportage. Uit deze rapportage kan blijken dat u een keerklep moet laten vervangen als:

  • een keerklep defect is
  • een verkeerde beveiligingseenheid is toegepast
  • de keerklep niet bij de oorsprong is geplaatst.

Uiteraard kunnnen onze monteurs dit voor u in orde maken. Met deze dienst van AquaServa weet u direct waar u aan toe bent en blijft uw installatie op orde!
Onder strenge voorwaarden is het toegestaan 10% van de keerkleppen te controleren. Lees meer hierover in het Waterwerkblad. Vanuit het oogpunt van veiligheid en zekerheid richting de gebruiker is het echter aan te raden wél alle keerkleppen te controleren. U loopt dan beduidend minder risico op een besmetting en daarop volgende hoge desinfectiekosten. Beter voorkomen dan genezen gaat hier dan ook op.

Unieke combinatie controle: keerklep, brandblusmiddelen én noodverlichting!

Zowel keerkleppen als brandblusmiddelen als de noodverlichting dienen jaarlijks te worden gecontroleerd. Waarom deze punten niet tegelijk meenemen in één controleronde? Onze servicemonteurs zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van beide controles. Zo draagt AquaServa bij aan efficient en kostenbesparend beheer!

AquaServa Waterveiligheid Keerklepcontrole

Laat u inlichten over deze gecertificeerde dienst

AquaServa heeft jarenlange ervaring op gebied van waterbeheer in alle soorten sectoren, bekijk hier onze lopende projecten. Neem vrijblijvend contact met ons op en bel 088 – 00 62 500 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.